Reagoval tak na pokutu vo výške 113.000 amerických dolárov, ktorou ho tento mesiac potrestala za nešportové správanie počas zápasu druhého kola turnaja ATP Masters v Cincinnati.

V dueli, v ktorom kontroverzný Austrálčan podľahol Rusovi Karenovi Chačanovovi v troch setoch, vtedy od zlosti zlomil dve rakety, svojvoľne opustil kurt a slovne viackrát napadol empajrového rozhodcu. Po zápase si namiesto podania ruky s arbitrom pred ním odpľul.

Dvadsaťštyriročný Kyrgios týmto tvrdením zareagoval na otázku, či ho pokuta mentálne ovplyvnila pred prebiehajúcim grandslamovým turnajom US Open v New Yorku. Tá nasledovala po víťazstve nasadeného hráča číslo 28 nad Američanom Stevom Johnsonom 6:3, 7:6 (1), 6:4 v 1. kole US Open. "Ani nie. ATP je dosť skorumpovaná, takže už ma to ani nerozčuľuje."

Dodatočnú otázku žurnalistu, čo presne znamená slovo "skorumpovaná", už len odrazil protiotázkou: "Prečo sa stále bavíme o niečom, čo sa stalo pred troma týždňami a nie to tom, že som práve niekoho zdolal v 1. kole US Open?" Informovala agentúra AP.