Bývalý krajný obranca nedávno prekvapil futbalový svet svojimi tvrdeniami o tom, ako si proti bolesti dával do kopačky plátok kuracieho mäsa. Týmto spôsobom fungoval počas svojho pôsobenia v klube AS Monaco niekoľko mesiacov. "Súper mi stúpil na nohu a veľmi škaredo mi ju zranil. V nemocnici som povedal vtedajšiemu trénerovi Deschampsovi, že je to veľmi bolestivé a že nemôžem hraťa poriadne chodiť. Tím ma však potreboval, takže doktori skúšali všetko, aby odstránili bolesť. Nič nepomáhalo. Potom mi však niekto z realizačného tímu povedal, že mám skúsiť starú školu a dať si plátok kuraťa na spodok kopačky. Znelo to šialene, ale viete, že som naklonený šialeným veciam," povedal nedávno v rozhovore Evra.

Evra si kvôli kuraciemu mäsu musel zohnať aj novú kopačku, ktorá bola o dve čísla väčšia. Mäsiarstvo vraj navštevoval pred každým zápasom. " Kurča mi teda umožnilo hrať naozaj dobre, takže v januári 2006 som podpísal s Manchestrom United,” popísal obrovskú bizarnosť svojho života 38-ročný Francúz.

Nechápeme tomu

Vo futbalových kruhoch je počínanie francúzskeho obrancu veľmi divné. "Nikdy počas kariéry som sa s ničím takým nestretol a teraz to počujem po prvý raz v živote. Fakt neviem, ako mu to mohlo pomôcť," hovorí bývalý reprezentant a hráč gréckeho Olympiakosu Volos Peter Doležaj. Podobne zaskočený bol aj bývalý hráč českých Teplíc či Spartaka Trnava Michal Gašparík mladší, ktorý skončil s profesionálnou kariérou iba pred pár rokmi. "Jediné, čo sme si kedy dávali do kopačiek boli maximálne gélové vložky. O kuracom mäse som nepočul," hovorí Gašparík. Kuracie mäso je novinka aj pre ďalšieho bývalého ligistu Petra Ďuriša, "My sme mali proti bolesti injekcie, alebo prášky. O kuracom mäse neviem nič," hovorí muž, ktorý má na konte viac ako 270 ligových štartov.

To či je používanie kuracieho mäsa v kopačkách iba Evrov výmysel, alebo pravda vie najlepšie iba on, prípadne jeho spoluhráči. Nikto z nich však zatiaľ túto historku nijako nekomentoval.